De 17-jarige Sieneke is na een enorm chaotische live-uitzendig de winnares geworden van het Nationaal Songfestival. Zij mag in Oslo Nederland gaan vertegenwoordigen met haar versie van het lied Ik ben verliefd (Sha-la-lie).

Tijdens de live-finale namen de vijf acts van bekende Nederlandse artiesten het tegen elkaar op.

Frans Bauer presenteerde zijn meidengroep Loekz, Marianne Weber zette zangeres Sieneke (17) in, Marlous (21)was de troef van Corry Konings, Grad Damen dacht de winst te kunnen binnen halen met Vinzzent (33). Albert West wilde dat Peggy Mays (20) naar Oslo zou mogen.

Dit jaar had de vakjury, bestaande uit Daniel Dekker, Tatjana Simic, Johnny Logan en George Baker een grote vinger in de pap. Zij lieten de uitslag in het midden: de meidengroep Loekz kreeg twee stemmen, en op Sieneke stemden eveneens twee juryleden.

Aangezien het publiek massaal op Vinzzent had gestemd, was het aan Pierre Kartner zelf om de uiteindelijke beslissing te nemen. Daar was de componist duidelijk niet erg over te spreken. ‘Ik vind dit echt heel erg vervelend’, zei Pierre, nadat hij eerst ‘subtiel’ had duidelijk gemaakt dat Peggy zijn persoonlijke voorkeur genoot. ‘Ik kan het niet doen, ik vind ze even sterk’.

Nadat er lichtelijke paniek uitbrak in de studio en de muzikant het bijna af wilde laten hangen van kop of munt, spoorde presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen hem vriendelijk doch dringend aan een keuze te maken. ‘Ik wil het nú horen!’, riep ze tegen Pierre. ‘Nou, dan Sieneke’, wist de schrijver van het lied uiteindelijk uit te brengen.

Het jonge talent van Marianne Weber liet haar coach in tranen achter en liet weten dat ze het geweldig vindt, voor ze nogmaals haar versie van het liedje ten gehore bracht.

 Sieneke boeken ? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.