Heel subtiel zijn de teksten van Rob Kemps uit Best misschien niet, maar hij wint wel in sneltreinvaart heel wat zieltjes in België.

Onder zijn artiestennaam Snollebollekes is de Brabander op weg om dé zomerhit van het jaar bij onze zuiderburen te scoren.

Het vrolijke, ordinaire carnavalsnummer ‘Snollebolleke’ is ineens naar de tweede plaats in de Vlaamse Ultratop gestegen. Het lied is al een paar maanden oud. Tijdens carnaval werd het nummer van Kemps al regelmatig gedraaid in Brabantse horeca.

Zijn echte grote kraker dit jaar was het lied Vrouwkes. Snollebollekes stond daarmee op nummer 9 op de lijst van de Kies je Kraker 33, de verkiezing van het beste carnavalsnummer van Brabant. Ook zorgde hij er voor dat het dak eraf ging tijdens het Omroep Brabant programma 3 Uurkes Vurraf.

Afgelopen maandag verkozen luisteraars van het Vlaamse radiostation MNM ‘Snollebolleke’ tot de nummer één van hun ‘Marathonradio Top 100’. Kemps kwam bij de zender langs om het succesvolle lied te vertolken. Op YouTube is de ludieke videoclip al meer dan een miljoen keer bekeken.