The Common Linnets staan op één in de Single Top 100 met het Songfestivalnummer Calm after the Storm. Het lied kwam vorige week uit en werd door verschillende nationale artiesten bekritiseerd.

Vader Abraham was wel enthousiast over het nummer van Ilse DeLange en Waylon. Ook in de Mega Top 50 staat Calm after the Storm bovenaan.

"Whaa wat geweldig", twitterde DeLange. "Op nummer één binnenkomen! It feels good!" Volgens dj Bart Arens wordt het lied enorm veel gedownload. "Het is de afgelopen week op sommige dagen meer dan tien keer vaker gedownload dan de nummer twee. Dat gebeurt niet vaak", zegt Arens in een verklaring van AVROTROS. "Ik ben erg blij dat bijzondere gebeurtenissen als deze zichtbaar zijn in de Mega Top 50."

De Album Top 100 wordt aangevoerd door de Nederlandse Songfestivaldeelnemer van vorig jaar. Anouk komt met de registratie van haar Symphoncia in Rosso-show bovenaan de lijst binnen. Ook de nummer twee is een nieuwkomer: Symphonica van George Michael. Het is het eerste album van de Britse zanger in tien jaar tijd.