Xander de Buisonje is tot het uiterste toe gespannen. De zanger kan ieder moment zijn tweede zoontje verwachten. „We hebben voor mijn vriendin Sophie achter de schermen van Vrienden van Amstel Live in Ahoy, dat ik deze week nog vier keer presenteer, een kamertje met sofa in laten richten zodat ze dichtbij me is als de weeën beginnen.”

Xander vervolgt: „Het is heel erg fijn dat we dit hebben kunnen realiseren. Toen ik vorige week vertrok om naar de repetities te gaan, huilde Sophie tranen met tuiten. Logisch. En ook ik moest even slikken.

Het liefste zou ik bij haar zijn gebleven om samen op de bank toe te leven naar de bevalling, maar toevallig valt het nu samen met Vrienden van Amstel Live. Ja, hoe treft het zo.”

Mocht de bevalling tijdens een van de avonden van het muziekspektakel beginnen, dan is er een plan B bedacht. „Jan Smit zal dan de presentatie van me overnemen”, vertelt Xander. „Dan kan ik met een gerust hart met Sophie mee om haar te steunen.”

Tot het zover is, concentreert Xander zich op de show. „Na meer dan dertig keer opgetreden te hebben in Vrienden van Amstel Live, mag ik het ook presenteren. Ik word tijdens de show letterlijk omringd door het publiek: tussen twee grote podia is een klein rond platform gemaakt. Daarop sta ik. Ahoy is de perfecte locatie hiervoor. Ik ben er al zo vaak geweest, dit voelt als thuiskomen.”

Xander de Buisonje geniet met volle teugen van het muzikale geweld. „Na mijn stembandoperatie vorig jaar is mijn stem weer helemaal in conditie. Ik heb inmiddels een nieuw album ingezongen en nu kan ik ook zorgeloos aan Vrienden van Amstel meedoen. Ik presenteer namelijk niet alleen, want ik zing ook twee duetten: met Nick en Simon Zing Vecht Huil Bid Lach Werk en Bewonder van Ramses Shaffy en met Ellen ten Damme een lied van mezelf: Hou me vast.”

Xander de Buisonje boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron:telegraaf