Nederland moet stoppen met het zeiken over het liedje van Vader Abraham. Dat vindt het productieteam van de meidenband Loekz die een van de vijf kandidaten is op het Nationaal Songfestival, dat over tien dagen plaatsvindt.

"Pierre Kartner is niet achterlijk", zo zeggen Benno de Leeuw en Peter Haarbrink. Ze beloven te werken aan een hippe versie van het liedje Ik Ben Verliefd Sha-la-lie. ,,Verder komt het er op neer om bij het Nationaal Songfestival een fantastische act neer te zetten met strakke choreografie, vrolijkheid en opvallende kostumeering."

De meidenband wordt gecoacht door Frans Bauer. Hij lijkt het Songfestival te begrijpen. Van alle kandidaten die zijn aangedragen voor het Nationaal Songfestival, maakt hij de meeste mysterie en rumoer rond zijn act.

Bauer coacht de band, maar niemand heeft de meiden ooit lang gezien. Op de presentatie, afgelopen vrijdag vertelde hij dat zijn meiden de hele nacht hadden gewerkt en moesten uitrusten. Er was alleen een kort filmpje beschikbaar, waarin de meiden vertelden dat ze juist druk aan het repeteren waren en er daarom niet bij konden zijn. Vanochtend maakte de Brabantse volkszanger plotseling bekend dat zijn meidengroep niet uit vijf, maar uit zes leden gaat bestaan.

Loekz bestaat nu uit de volgende zes meiden: de Antilliaanse Dessalee Rodrquez, de half-Poolse Martine Hauwers, de half-Duitse Elske Cinibulk, de half-Turkse Esra Onsoz en de twee oer-Hollandse Jezebel Zwiers en Merel Schaftenaar.

Vader Abraham boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

bron:telegraaf