Gerard Joling loopt de kans dat hij tijdens zijn zomerconcerten For Your Eyes Only in Spaarnwoude het podium moet delen met een acrobaat, goochelaar, buikspreker of een panfluiter. Het wordt in elk geval iemand met talent, omdat dit gastoptreden de hoofdprijs vormt van het tweede seizoen van Holland’s Got Talent.

Dit bleek woensdag tijdens de presentatie van de multidisciplinaire talentenjacht die zaterdag weer begint.

Joling vindt het een grote eer om de winnaar „een groot podium” te bieden tijdens zijn eigen concertreeks. „Het kan een zanger worden, maar ook een panfluiter of iemand met een trampoline, ik zie uiteindelijk wel of het bij mij past”, aldus Joling, die het „juist fantastisch” vindt dat er zo veel disciplines samenkomen in de familieshow die hij de komende tien weken presenteert.

Het slangenmeisje Daniëlle Bubberman, winnares van vorig jaar, mocht optreden in het kerstcircus in Carré. „Haar had ik ook graag in de linten zien hangen tijdens mijn shows”, aldus Joling. Zelf nodigde hij vorig jaar Waylon, de nummer 2 van vorig jaar, uit voor een gastoptreden in zijn shows in Ahoy.

Holland’s Got Talent zoekt de komende weken het beste en grootste onbekende talent van Nederland. Alle disciplines van amusement zijn toegestaan in de show. Ook het publiek mag zich met de audities in het Hilversumse theater Gooiland bemoeien en de jury beïnvloeden met luidkeelse aanmoedigingen of boegeroep.

De jury bestaat net als vorig jaar uit juryvoorzitter Henkjan Smits, Patricia Paay en circusdirecteur Robert Ronday. Zij beschikken ieder weer over een rode knop waarmee ze de audities van de kandidaten voortijdig kunnen afkappen.

Gerard Joling boekt u bij Twilight Entertainment