Tamara Tol vertrekt volgende week opnieuw naar Afghanistan. De 38-jarige Volendamse zal daar, begeleid door danseressen Jennifer Nannings en Corine Klouwer als Tamara & the Proppies, voor onze militairen gaan spetteren in een Star Sisters-achtige act én als Lady Gaga. Hiervoor moet de zangeres haar echtgenoot en drie zoontjes achterlaten.

De brunette lijkt de lieveling van Defensie. „Dit wordt de tiende keer dat ik ben gevraagd om in oorlogsgebieden op te treden”, vertelt ze opgewekt. „Eerder was ik in Bosnië, Kosovo en Cyprus en dit wordt de tweede keer in Kamp Holland. Ook in ons eigen land treed ik veel op voor soldaten, en voor de legertop. Dat is elke keer weer een feest. Mijn tweeling van zeven begint nu wel te beseffen dat het gevaarlijk gebied is. Ze vragen of de oorlog en de soldaten echt zijn. Maar ik ga ervan uit dat ik dit jaar weer heelhuids zal thuiskomen.”

Dat de omstandigheden ginds primitief zijn, vindt de ’sweetheart’ van onze militairen – Tamara wordt gezien als een moderne Vera Lynn – geen probleem. „Het is een kwestie van je aanpassen. Ik blijf onder alle omstandigheden vrolijk, dat is geloof ik het geheim. Gelukkig gunt mijn man mij het plezier en succes.”

Maar het lijkt erop dat niet iedereen dat doet. Want worden haar singles in Duitsland vaak gedraaid en prijken ze op de hitlijsten, in Nederland is haar muziek weinig te horen. Hoopvol: „Maar wie weet, komt mijn nieuwe, zelfgeschreven zomersingel Zomerlach nu wél op de radio!”

Tamara Tol boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:telegraaf