Tamara Tol heeft al haar moed bijeengeraapt. De Volendamse zangeres is naar Afghanistan vertrokken, op verzoek van het ministerie van Defensie. „Het was nu de derde keer dat ik hiervoor werd gevraagd. Twee keer heb ik afgezegd omdat ik niet durfde. Ik heb thuis drie kleine kinderen.”

Ze vertelt: „Tim is 3 jaar en onze tweeling, Jan en Kees, 6. Maar deze keer ga ik echt, mijn moeder en schoonmoeder komen om beurten op de kinderen passen. Ik zal twee keer optreden in Oeroezgan, onder meer in het Kamp Holland. Daar zal ik, om een stukje Nederland naar onze jongens te brengen, ook mijn verrassingsact doen: in Volendams kostuum en met een bosje tulpen. Maar dat trek ik al snel uit… Ook mijn nieuwe, door Piet Souer geschreven, single Ik meer van jou zal ik zingen.”

Defensie zal er alles aan doen om Tamara, die zal worden begeleid door de band Flippen, te beschermen. „Ik heb mijn soldatenpak al gekregen. Dat is geen kleinigheid om te moeten dragen. Alleen al het kogelvrije vest is zwaarder dan ik zelf ben! De kinderen vinden het reuzenspannend voor me. Maar mijn hart brak, toen één tegen mij zei: ’Mama, je mag niet doodgaan hoor!’ Dat ben ik ook echt niet van plan. Ik word daar goed begeleid. Ik voel mij een bevoorrecht mens dat ik als gewoon burgermeisje voor een paar dagen de militaire wereld in mag stappen. Natuurlijk moet je in het land van de Taliban absoluut geen luxe verwachten en slapen wij artiesten gewoon op de basis. Maar mijn ervaring met de vorige keren is wel dat je er op handen wordt gedragen.”

„Ik voel me zeer vereerd dat ik nu voor de zevende keer door het ministerie ben uitgenodigd. Eerder was ik in Bosnië, Kosovo en op Cyprus. Daar is mij niets overkomen, dus ik ga ervan uit dat dit avontuur deze keer ook goed voor mij zal aflopen.”

Tamara Tol en de band Flippen boekt u bij Twilight Entertainment

bron:telegraaf