Thomas Berge gaat zijn geluk beproeven over de grens. De 24-jarige zanger heeft een platendeal getekend in België, maakte zijn Nederlandse label Cloud 9 dinsdag bekend. CNR Records Belgium brengt over twee weken zijn eerste single uit in Vlaanderen.

"Ik ben ontzettend trots op de samenwerking met CNR Records Belgium", glundert Berge in een verklaring. "Niet alleen krijg ik de kans om mijn muzikale bereik te verbreden, ook presenteer ik mij en mijn muziek aan een totaal nieuwe groep mensen, aan wie ik mezelf opnieuw ga bewijzen."

Berge, die werd geboren als Chiel Ottink, bracht anderhalve week geleden zijn tiende album uit in Nederland. Op Berge Verzet laat de zanger zich van een andere kant zien. "Het voelt als een nieuwe versie van mezelf", legde Berge bij die gelegenheid uit aan Novum Nieuws. "Thomas 1.0 zong volksliedjes, echt Nederlandstalige schnabbelliedjes. Thomas 2.0 is een singer-songwriter die popliedjes brengt."

Voor Vlaanderen wordt een speciale versie van Berge Verzet gemaakt. Daarop is alleen het nummer Wat Ik Voel voor Jou, een duet met Yvonne Coldeweijer, anders. Voor Vlaanderen wordt een andere duetpartner gezocht. Wanneer Berge Verzet bij onze zuiderburen in de winkelschappen ligt, is nog niet bekend. De Belgen kunnen binnenkort al kennismaken met Berge: hij gaat langs bij een aantal Vlaamse televisieprogramma’s.