Soepel in de heupen en al een maand alcoholvrij; zanger Thomas Berge is helemaal klaar voor het Eurovisie Dansfestival in de Schotse stad Glasgow aanstaande zaterdag. Samen met danseres Roemjana de Haan gaat hij dansend de Nederlandse eer verdedigen. „We gaan winnen, natuurlijk!”, laat de zanger al strijdlustig weten.

„Roemjana en ik gaan de rumba dansen, maar ik zeg nog niet op welk lied. Het wordt een mooie, vriendschappelijke dans.” De 18-jarige zanger had eigenlijk besloten om niet meer deel te nemen aan ‘sterrenprogramma’s’ zoals Sterren Dansen op het IJs waar hij eerder aan meedeed. „Maar toen kwam de TROS hiermee en tegen veertig miljoen kijkers in heel Europa zeg je natuurlijk geen nee.”

De TROS zendt het programma rechtstreeks uit op Nederland 1. Het Eurovisie Dansfestival, van dezelfde organisatie als het Eurovisiesongfestival, wordt voor de tweede keer gehouden. Ieder land stuurt een professionele danser of danseres en een bekend persoon naar het dansfestijn. Een vakjury en het televisiekijkende publiek (via televoten) bepalen wie van de veertien landen de winnaar wordt.

Thomas Berge boekt u bij Twilight Entertainment