Thomas Berge (21) speelt op witte donderdag 21 april, op diverse podia op de Markt in Gouda, de rol van Petrus in The Passion. Een spektakel dat live op televisie en internet is te volgen.

Het feit dat de zanger voor het eerst zoiets aanpakt, staat misschien wel symbool voor de wending die hij zijn leven heeft gegeven. „Mijn opname in de afkickkliniek was een belangrijke les. Ik drink geen druppel meer, om dus over andere zaken maar te zwijgen.”

Hij heeft een onstuimige periode achter de rug. Hij maakte de overstap van vrolijke kinderliedjes naar volwaardige songs, zag zijn relatie stranden en liet zich opnemen in een Amsterdamse afkickkliniek.

„Die opname zie ik als een leerschool, een heel belangrijke les die ik voor de rest van mijn leven meeneem. En nee, ik drink geen druppel meer. Zelfs geen wijntje bij het eten. Om dus over andere zaken maar niet te spreken", vertelt Thomas vandaag in De Telegraaf.

„Ik heb nergens spijt van. Ik heb er in positieve zin van geleerd. Ik ben een stuk rustiger geworden. Ik heb een duidelijke visie. Die luidt dat je moet doen wat goed voor je voelt. Mijn gevoel vormt daarom altijd de leidraad voor mijn beslissingen. En die beslissingen bepalen vervolgens weer mijn gevoel.”