Thomas Berge wil heel graag zieke kinderen blij maken. Daarom heeft de 18-jarige zanger zijn naam verbonden aan de Stichting CliniClowns. "Ik vind het heel mooi dat zieke kinderen af en toe even kunnen ontsnappen uit de grote mensenwereld waar ze eigenlijk in zitten en in de vrolijke wereld van de CliniClowns kunnen stappen", vertelt de artiest, die zondag wordt aangesteld als Goodwill Ambassadeur voor de stichting tijdens het jaarlijkse Gala van de Gouden Neus.

Berge maakte eerder dit jaar kennis met de stichting, die kinderen in ziekenhuizen probeert op te vrolijken met clowns, toen hij meedeed aan de Pop4Kids-concerten voor zieke kinderen. Hij werd tijdens die toer langs vijf discotheken vol zieke kinderen ‘diep geraakt’ door het werk van de CliniClowns. "Ik vond het dan ook helemaal te gek toen ik gevraagd werd als ambassadeur en heb meteen toegezegd."

De blonde zanger is wel vaker gevraagd om ambassadeur te worden van een goed doel, maar ging daar nooit op in. "Ik heb heel veel aanvragen liggen, maar daar heb ik niets mee gedaan omdat ik een doel wilde vinden dat dicht bij mijn hart ligt", zegt hij. "Ik vind het ook belangrijk om iets voor Nederlandse kinderen te doen. Want die worden soms een beetje vergeten, terwijl zij het ook heel moeilijk kunnen hebben."

Als ambassadeur van de CliniClowns zal Berge onder meer optreden tijdens evenementen van de organisatie. Ook gaat hij een weblog en videodagboek bijhouden op de website van de stichting.

Thomas Berge boekt u bij Twilight Entertainment