Thomas Berge begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. De 19-jarige zanger verlaat zijn ouderlijk huis in Haaksbergen. Hij belooft plechtig goed voor zichzelf te zorgen. ,,Op school hadden we iedere woensdagmiddag kookles, dat zit dus wel goed”, lacht hij.

Het is tekenend voor ’de nieuwe Thomas Berge’. Het refrein van Ieder Moment is deels van zijn hand. Tot voor kort waren het anderen die de songteksten voor hem schreven. ,,We zijn momenteel druk bezig met nummers voor het nieuwe album, dat dit najaar verschijnt. Daarin wil ik ook muzikaal een woordje meespreken.”

Thomas ontgroeit langzaam maar zeker zijn pubertijd. ,,Mijn nieuwe repertoire sluit beter aan op mijn veranderde smaak. Ik had het er laatst nog over met Jan Smit. Het is natuurlijk vreemd dat we in onze vrije tijd luisteren naar muziek van Robbie Williams en Keane, terwijl we op onze albums hele andere liedjes zingen. Dat wil overigens niet zeggen dat ik mijn vorige liedjes niet leuk vind. Integendeel.”

Was Thomas als kindsterretje nog te zien temidden van oubollige Hollandse molens, de nieuwe videoclip staat bol van de hightech computeranimaties. ,,We hebben de opnamen net achter de rug. Ik kan niet wachten op het eindresultaat. Ik sta voor een immense windturbine met een live-band op de achtergrond. Daarin speelt ook mijn jongere broer Rens mee als drummer. Mijn tegenspeelster is Samantha Postma, deelneemster aan de Miss Benelux-verkiezingen. Haha, alleen jammer dat ze zover weg woont…”

Thomas, die behalve een uitpuilende agenda ook een Zilveren Harp heeft, heeft het tot nu toe wel zonder hit moeten doen. ,,Ach, wat is een hit? De meeste mensen kennen Je bent mijn leven en Zonder Jou wel. Die belandden in de top tien. Laatst las ik trouwens een mooie opmerking in een tijdschrift: ’Als je nog nooit van Thomas Berge hebt gehoord, heb je de afgelopen twee jaar onder een steen geleefd’.”

Met al die shows is het hard werken. ,,Nee, problemen met mijn stem heb ik nog nooit gehad”, zegt hij, terwijl hij naar voren schuift om zijn uitspraken af te kloppen op het houten tafeltje. ,,Ik ga maandelijks naar de kno-arts voor een check-up. Krijg dan een buisje in mijn keel, moet een keer kokhalzen, een toon zingen en dat is het dan.”

De zanger benadrukt dat hij niet bewust voor een heel nieuw imago heeft gekozen. ,,Dat is iets wat gewoon spontaan groeit. Ik word ouder en ik zal bijvoorbeeld bepaalde kleding, waarmee ik een paar jaar geleden nog rondliep, nu niet meer zo snel aantrekken. Ik wil een wat meer volwassen uitstraling neerzetten.”

Knikt: „En ik ga dus op mezelf wonen. In Haaksbergen. Uiteraard. Daar blijf ik altijd wonen. Zó relaxed allemaal. Ik kan in alle rust op een terrasje zitten zonder dat er meteen foto’s worden gemaakt.”

,,Al zie je trouwens wel dat het voor sommige fans een bedevaartsoord aan het worden is. Soms boeken ze zelfs een hotel voor een weekendje Haaksbergen. Regelmatig word ik bij mijn huis opgewacht. Of liggen ze ’s ochtends in alle vroegte voor de studio. Vind ik helemaal niet erg. Ik probeer voor iedereen tijd te maken. Al hoop ik dat de fans er soms begrip voor hebben dat dat niet altijd lukt. Ik heb soms drie optredens op een avond. Op zulke momenten is het rennen en vliegen.”

Zijn telefoon rinkelt. Het is de schilder. ,,Ik krijg een prachtig plekkie. Ik word buurman van een van mijn beste maatjes. Zal dus straks zelf ook mijn handen uit de mouwen moeten steken. Klussen, koken. Maar dat vind ik niet erg. En koken al helemaal niet. Mijn favoriet? Spareribs.”

Hotel Mama is dus een afgesloten hoofdstuk. Maar hoe zit het met de andere vrouwen zijn leven? ,,Ik heb wel een vriendinnetje gehad, maar die relatie is een tijdje geleden gestrand. Ik ben nu aan het daten, zullen we maar zeggen.” Lacht veelbetekenend: ,,Ach, het zal heus niet zo zijn dat daar straks om de haverklap een ander meisje over de vloer komt, maar ja, ik ben negentien en een gezonde Hollandse jongen…”

Thomas Berge boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Twilight Entertainment.

 

bron: Telegraaf