Dj Michiel de Jong sleept Tiësto voor de rechter. Hij beschuldigt de wereldberoemde dj van plagiaat, aldus Yehudi Moszkowicz van Moszkowicz Juridisch Adviseurs in Utrecht donderdag.

De dj produceerde naar eigen zeggen in 2003 het nummer Swiwal en zou de demo twee jaar later naar Black Hole Recordings, de platenmaatschappij van Tijs Verwest ofwel Tiësto, hebben gestuurd. Black Hole Recordings bracht in 2007 Elements of Life uit en volgens Moszkowicz is de belangrijkste melodie hieruit zestien maten lang vrijwel identiek aan dat van Swiwal.

Margriet Koedooder, die Black Hole Recordings vertegenwoordigt, liet donderdag weten dat haar cliënten de beschuldiging met klem ontkennen. „Het klopt dat het nummer naar mijn cliënten is gestuurd, maar dat was pas in april 2008. Voor die tijd hadden zij nog nooit van De Jong gehoord.”

De Jong heeft woensdag aangifte gedaan in Amsterdam, aldus Moszkowicz. Van een aangifte is Koedooder echter niets bekend. Moszkowicz zei donderdag namens zijn cliënt „over harde bewijzen te beschikken dat er sprake is van een inbreuk op het auteursrecht”.

„Ik heb gevraagd om die bewijzen”, aldus Koedooder. „Moszkowicz liet echter weten dat hij ze niet wil geven.” De advocate heeft een brief gestuurd naar De Jong met het verzoek op te houden beschuldigingen te uiten. Als hij hier geen gehoor aan geeft, gaat ze een vergoeding voor de geleden reputatieschade op hem verhalen.

 Dj Tiësto boekt u bij Twilight Entertainment

 

bron:telegraaf