De Tilburgse band Krezip gaat eind dit jaar uit elkaar. De bandleden hebben dat donderdagochtend bekendgemaakt in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM. Het laatste optreden staat gepland op 20 december in Paradiso.
De beslissing om te stoppen is eerder dit jaar weloverwogen genomen, zei zangeres Jacqueline Govaert. Volgens haar is het tijd voor de groepleden om na bijna twaalf jaar op eigen benen te staan. Een tijdelijke pauze was geen optie, legde Govaert uit. De 26-jarige zangeres meent dat alle leden van Krezip muziek zullen blijven maken, maar nadere details daarover zijn nog niet bekend.

Krezip presenteerde in de uitzending de nieuwe single Go to Sleep die op het laatste album staat. De nieuwe cd is aanleiding voor de komende clubtournee met de afsluiter op 20 december in Amsterdam.

Krezip werd in 1997 opgericht door de toenmalige middelbare scholieren. Een optreden op Pinkpop in 2000 zorgde voor een doorbraak. Het debuutalbum Nothing less en de single I would stay werden hits. Het hart van de band werd gevormd door Jacqueline Govaert, haar zus Anne, toetseniste Annelies Kuijsters en bassist Joost van Haaren. De laatste jaren bespeelden Jan Peter Hoekstra de gitaar en Bram van den Berg de drums.

Krezip boekt u bij Twilight Entertainment

 

 

Bron: Telegraaf