Vrijdag 11 juli verschijnt de single Lisa van Tim Douwsma. De zanger, presentator en acteur staat in ons land al een tijdje bekend als hunk, maar sinds hij tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival namens Nederland de punten mocht doorgeven, heeft hij de bijzondere aandacht van vrouwen over de hele wereld.

Nadat de 26-jarige Fries de ‘douze points’ had gemeld, brak een ware tsunami aan twitterberichten los. Tim was plotseling ‘The Hot Dutch Guy’ en wist niet meer hoe hij het had: “Ik vond het natuurlijk een eer om die presentatie te doen en ik was nog volop de resterende uitzending aan het volgen, omdat het waanzinnig spannend was met The Common Linnets. Maar toen kreeg ik van alle kanten te horen dat het op social media volledig uit de hand liep. Uit de hele wereld kreeg ik tienduizenden berichten via Twitter en Facebook. Echt een bizarre ervaring”.

De weken daarna bleef de stroom berichten aan houden en werd Tim bedolven onder verzoeken van de media uit diverse landen om langs te komen voor interviews.

Tim, op dat moment toch al op zoek naar materiaal voor een nieuwe single, besloot in overleg met zijn platenmaatschappij deze zoektocht te intensiveren. De keuze viel uiteindelijk op Lisa een compositie van Fluitsma en Van Tijn.

Is Lisa de gelukkige zullen velen zich afvragen. Tim lachend: “Nee hoor. Ik ben al een hele tijd echt hartstikke gelukkig met mijn huidige vriendin. De naam Lisa leende zich gewoon als de perfecte titel voor deze single en het is een naam die overal in de wereld voorkomt”.

Het vrolijke, zomerse liedje over liefde wordt door Tim in het Engels gezongen en er is ook een couplet in het Spaans. Tim: “We hebben er echt de tijd voor genomen om deze single te maken en we hebben ook bewust voor het zomergevoel gekozen, waar de Spaanse taal ook mooi bij past. En ja, we willen natuurlijk ook kijken wat dit buiten Nederland los maakt. Wat mij betreft wordt het een long hot summer!”

Overigens betekent dit niet dat de samenwerking met Monique Smit, met wie Tim sinds vorig jaar een zangduo vormt, wordt beëindigd. Tim: “Zeker niet. Monique is echter druk met de voorbereiding van een haar theatertour voor kinderen, Twee Kleine Kleutertjes, en we hebben afgesproken dat we daarna pas weer verder gaan. Nu hebben we even de handen vrij voor onze eigen projecten”.