“Dos Cervezas por favor, elke Spanjaard heeft een snor.” Vals gezongen of niet: ‘Dos Cervezas’, de schlagerhit die tv-persoonlijkheid Tom Waes maakte voor zijn zondagavondprogramma ‘Tomtesterom’, wordt door Vlaanderen en nu ook Nederland opgepikt.

Terwijl Tom Waes op de Belgische TV de uitdaging ‘Hoe word ik een schlagerzanger’ aanging, wordt zijn eigen schlagernummer al sinds maanden gedraaid op de Vlaamse radiozenders en Nederland loopt nu ook warm voor zijn echte zomerhit.

Ook de videoclip van Tom Waes scoort, het filmpje op Youtube al meer dan 250.000 keer bekeken.
In de clip is Tom al zingend en dansend op het strand van Benidorm te zien.

 Biografie Tom Waes

Tom Waes boeken  (8 mei 1969) is een Vlaams acteur en regisseur. Hij is vooral bekend van het programma Tragger Hippy en van zijn rol in Het Geslacht De Pauw. Voor dat hij bekend werd bij het grote publiek maakte hij filmpjes voor De Quizmaster en De Laatste Show en had hij een rol in de De Zaak Alzheimer. In 2005 steeg zijn bekendheid door zijn rol als de broer van Bart De Pauw in Het Geslacht De Pauw. Hij speelde ook mee in Buitenspel en maakte samen met Koen Van Impe en Jan Van Looveren het komisch tv-programma Hagger Trippy. In 2007 zat hij in de jury van de eerste reeks van de Comedy Casino Cup.

In 2008 kreeg Tom Waes  zijn eigen tv-programma Tomtesterom, waarin hij ‘How to…’-handleidingen uittest met als doel aan het einde van het programma een bepaalde uitdaging te voltooien.

Een van die uitdagingen – voor de programmareeks van 2010 – was zijn deelname aan de Marathon des Sables, een loopwedstrijd van 250 km dwars door Marokko, die gelopen werd in 6 dagen. Tom Waes eindigde daarin als 495ste, in een tijd van 48u29’32" met een gemiddelde snelheid van 5,13 kilometer per uur.

In 2009 was Tom Waes Raketman en met Sofie Van Moll presentator van het Eén-televisieprogramma Hartelijke groeten aan iedereen. In 2009 speelde hij ook mee in de film SM-rechter en presenteerde hij The One Man Show, een nieuwe laatavondquiz op Eén.

In mei 2010 start het tweede seizoen van Tomtesterom, waarin Tom onder meer zal sumoworstelen en een marathon door de woestijn lopen. In dit programma lanceerde hij de schlager Dos cervezas por favor, die onmiddellijk als zomerhit gehypet werd. Op 29 april 2010 start het nieuwe programma De Oplichters op VT4. In dit programma licht Tom Waes samen met andere bekende Vlamingen mensen op.

Als regisseur werkte Tom Waes onder andere mee aan De Quizmaster, Via Vanoudenhoven, Alles Komt Terug, Het Geslacht De Pauw, De Planckaerts en Zonnekinderen.

Tom Waes boeken? Wij informeren u graag betreffende de boekingsmogelijkheden.