Marco Borsato is maandag in het zonnetje gezet door de stichting Nederlandse Top 40. De zanger kreeg een speciale award vanwege zijn ‘door niemand te overtreffen hitprestaties in de hitlijsten’, meldt de stichting.

Borsato heeft inmiddels een aardige ‘Top 40-carrière’ opgebouwd. Enkele records waarop de award gebaseerd is, zijn de Nederlandse artiest met de meeste nummer 1-hits, de Nederlandse artiest die de meeste weken op nummer één heeft gestaan en de Nederlandse artiest die het snelst steeg. Ook is Borsato de artiest met de meeste nummer 1-hits op rij: negen. Hiermee doet de 42-jarige zanger het zelfs beter dan The Beatles, die ‘slechts’ zes opeenvolgende nummer 1-hits hadden.

Naast Borsato vielen ook de Golden Earring, de George Baker Selection, BZN en 2 Unlimited in de prijzen. Zij gingen naar huis met een decennium award. Uit het naslagwerk van de Top 40 blijkt dat de vier acts in de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig de meest succesvolle Nederlandse artiesten waren.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de lancering van de website Top40.nl. De website, waar nu al veel informatie over muziek op te vinden is, moet volgens bestuursvoorzitter Erik de Zwart uitgroeien tot een soort wikipedia. "Onze ambitie is om Top40.nl uit te laten groeien tot een uiterst consumentvriendelijke wikipedia op muziekgebied. Wij hebben als Top 40 natuurlijk een reputatie op te houden. Maar ik ben blij met wat wij nu al bieden."

Bezoekers kunnen vanaf maandag op de nieuwe website allerlei lijstjes vinden, zoals de ‘Vandaag op nr. 1’, waarin een overzicht van alle nummers één vanaf 1965 op een datum gegeven worden. Ook is het mogelijk om op te zoeken welke singles er het langst over hebben gedaan om op nummer één te komen en is er per artiest een overzicht van de behaalde posities.

Marco Borsato boeken? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.