De Toppers hebben woensdagmiddag voor het eerst gerepeteerd op het indrukwekkende podium van het Olympisch Stadion in Moskou. Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom mochten hun nummer Shine drie keer oefenen.

De zangers waren na afloop erg tevreden met het resultaat.

De Toppers droegen op het podium een zwart pak met bewegende lichtstroken en zwarte schoenen met zilveren zolen. In de pakken zijn volgens Gordon meer dan duizend led-lampjes verwerkt. De lichtgevende kleding viel direct in de smaak bij de aanwezige fans en pers. De drie achtergrondzangeressen waren gekleed in witte jurken en droegen witte pruiken. Zowel de mannen als de zangeressen hadden een lichtje in hun handpalmen, waarmee ze tijdens het refrein zwaaiden. De Toppers lieten weten dezelfde pakken tijdens de halve finale op 14 mei te zullen dragen.

Gordon, creatief brein achter de kleding van De Toppers, kreeg het idee van de lichtgevende pakken bij een show van de Amerikaanse rapper Kanye West. Hij kreeg een Amerikaans bedrijf dat vaak kleding maakt voor zangeres Beyoncé Knowles, zo ver zijn idee uit te voeren. De lichtjes op de pakken worden op afstand bediend, maar dat bleek tijdens de repetitie woensdag niet naar wens te functioneren. “We zullen vanaf nu onszelf aanzetten”, aldus Gordon.

De zanger zei heel erg onder de indruk te zijn van de zaal en het podium. “Ik droom al dertig jaar van het songfestival. Vanmiddag is die droom uitgekomen.” Jeroen van der Boom: “Het is nu echt begonnen en dat is heel erg gaaf.”

De mannen kregen na hun repetitie massaal applaus van de nieuwsgierige aanwezigen en hebben naar eigen zeggen een goede respons gehad op hun eerste ’optreden’ in Moskou. “Dat maakt wel dat we extra gemotiveerd zijn en het n(xa2)g beter willen doen. We zetten er nog een tandje bij, geven straks niet 100 maar 120 procent”, aldus Van der Boom. René Froger merkte op dat het podium in het stadion wel erg veel groter was dan waarop de mannen eerder oefenden. “Het ziet er supergoed uit. Mooi totaalplaatje.”

Er volgen in de aanloop naar de halve finale van het Eurovisiesongfestival nog drie officiële repetities voor De Toppers. Op donderdag 14 mei treden ze als laatste van in totaal negentien landen op in de tweede halve finale. De finale heeft plaats op zaterdag 16 mei