Gerard Joling, Gordon en Rene Froger moeten aantreden tijdens de halve finale op 12 of 14 mei in de Russische hoofdstad. „We gaan voor de act, het moet opvallen. En ik ga er wel van uit dat we de finale halen”, zei Gordon tegen Edwin Evers op Radio 538. De afgelopen jaren wist Nederland de finale niet te halen. Eind september wordt meer duidelijk over de deelname van de drie mannen.
De Toppers is ontstaan als grap in 2005. Het jaar daarvoor waren Gordon en Joling gastartiesten tijdens het optreden van Rene Froger. Dat beviel zo goed, dat ze met z’n drieën gingen optreden. Froger trad op als bemiddelaar tussen de immer kibbelende ‘Geer en Goor’ en de drie wisten de Amsterdam ArenA twee keer uit te verkopen. Het jaar daarna waren er drie optredens, vorig jaar zes en dit jaar weer drie. Volgens de organisatie komt er komend jaar ook weer een Toppers in Concert, maar dan niet in mei maar een maand later.
Met welk lied de Toppers Nederland vertegenwoordigen, is nog niet bekend. Iedereen kan een liedje insturen. Gordon: „Ik denk dat we wel iets up-tempo moeten doen, maar als het een waanzinnige ballade is, kan dat ook altijd.” Gordon deed eerder twee keer mee aan de Nederlandse finale, „maar toen ging ik roemloos ten onder”. Joling deed al eerder mee aan het Eurovisiesongfestival, in 1988 met het nummer Shangri-la, hij werd negende. Het songfestival wordt volgend jaar voor de 54e keer gehouden, dit keer in Rusland. Zanger Dima Bilan won dit jaar met het nummer Believe. De Nederlandse deelneemster Hind strandde in de halve finale.