Het was de enige avond dat Rene Froger vroeger laat op mocht blijven. De avond van het Songfestival. „Zaten we met het hele gezin op de bank. En de opwinding hè. Nederland moest winnen. Dat Oranjegevoel proberen we hier uit te stralen. Shine ja, want we gaan echt voor de eerste plaats. Het is de vijftigste keer dat Nederland meedoet, we zijn al vijf jaar niet doorgedrongen tot de finale. Dat is het eerste wat moet lukken.”

Zijn vader, Bolle Jan, ligt, steeds beter wordend, nog altijd in het ziekenhuis in Nederland. Natasja en Rene vieren zijn verjaardag, donderdag de dag van de halve finale, samen in Moskou. Rene: „Het mooiste cadeau is natuurlijk als we door zijn. Daarom zou mijn vader ook hier zijn geweest, zodat hij zijn verjaarscadeau zelf in ontvangst zou kunnen nemen. Het gaat voorzichtig iets beter met hem. Natasja vliegt vandaag even naar Nederland om hem even te knuffelen en de kinderen te zien. Woensdag komt ze weer hier.”

Het was de bedoeling dat Natasja al een dag eerder naar Nederland zou gaan, maar Bolle Jan is stabiel en zo kon ze ook nog het grote Nederlandse feest gisteravond in het Van den Ende Theater in Moskou meemaken.

Alhoewel al veel landen daarvoor hun avond gaven is de strijd om het winnen van het songfestival ook officieel begonnen. Het festival is zondag met een daverende ceremonie geopend: „We hoefden daar een keer niet te zingen, het was de beurt aan oud-songfestivalkandidaten.”

De Toppers zijn in de internationale polls trouwens gestegen tot een 12e plaats in het gehele wedstrijdveld van 42 landen. Gordon giert: „Ik durf niks meer te hopen. De Toppers zijn allergisch voor pollen.”