Wouter Hamel (32) en band touren door Nederland om de internationale release van het album ‘Nobody’s Tune’ te vieren. Na deze tour in Nederland (20 steden) zullen ze vooral in Belgie, Duitsland en Frankrijk te vinden zijn.

Vorige week was Wouter bij RTV OOST vertellen over zijn tour. In Nederland fietst hij rustig door zijn woonplaats Amsterdam, maar in Zuid-Korea heeft hij al zelfs een bodyguard nodig. Daar is Wouter met zijn band mateloos populair.

Hij is niet de enige Hollander daar die niet meer rustig over straat kan gaan, want o.a. Lauri Fygi en Bert Heerdink zijn in deze landen ook erg bekend. Vorige week stond Wouter met band nog in Nijverdal, maar binnenkort zijn er meer plaatsen in Overijssel waar Wouter zal gaan optreden. (zie tourschema onder)

Met zijn bekroonde albums ‘Hamel’ en ‘Nobody’s Tune’ op zak zwerft Wouter Hamel tegenwoordig over de wereldbol, van de ene uithoek naar de andere. Wouter Hamel is een geval apart. Hij schrijft, musiceert en zingt met een sterke hang naar vervlogen tijden, maar geeft aan al zijn liedjes een moderne ‘twist’. Samen met zijn vaste groep muzikale vrienden is Hamel aanstekelijk energiek en opzwepend en weet hij het publiek ook te raken met kleine kwetsbare liedjes.

Wouter Hamel mag zich onderhand rijk rekenen: de jonge jazz-zanger uit Amsterdam startte met de overwinning van de Dutch Jazz Vocalist Competition in 2005, kwam in 2007 met zijn debuut ‘Hamel’, waarna hij in datzelfde jaar De Eerste Prijs Award won. Vervolgens lanceerde hij zijn cd in Japan waar hij razend populair werd en een tour deed. Toen pakte hij de Originele Rembrandt Award voor ‘Hamel’ en daarna de Essent Award 2007 en alsof dat nog niet genoeg was kreeg hij het afgelopen jaar ook nog een Zilveren Harp! Als afsluiting van 2008 kreeg hij een platina plaat aangeboden voor zijn cd ‘Hamel’.

Wouter Hamel schrijft, musiceert en zingt met een sterke hang naar vervlogen tijden, maar geeft aan al zijn liedjes een moderne ’twist’. Samen met zijn vaste groep muzikale vrienden Sven Happel, Pieter de Graaf, Rory Ronde, Gijs Anders van Straalen en Jasper van Hulten, is Hamel aanstekelijk energiek en opzwepend, maar weet hij het publiek ook te raken met kleine kwetsbare liedjes. Engeland heeft nu grootse plannen met Wouter Hamel, een platendeal met Deka-records.

Wouter Hamel boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron:De Sterrenparade