Trijntje Oosterhuis lijkt de nieuwe Roel van Velzen. Waar vorig jaar de meest opvallende kandidaten van The Voice of Holland niet wisten hoe snel ze in het team van de zanger terecht moesten komen, is nu vooral de debuterende coach erg populair onder de deelnemers.

Vanavond strijden in de tweede liveshow drie favorieten in het team van Trijntje. De coach lijkt met Sandra, Laurrhie Brouns (22) en Ron Link (33) de meeste troeven in handen te hebben. Maar slechts twee deelnemers gaan door.

Trijntje: „Ik geef ze mee dat ze NIETS aan het toeval mogen overlaten. Dus voorbereiden, voorbereiden en nog meer voorbereiden. Dan hoef je je geen zorgen te maken of je je tekst vergeet of dat je een noot wel haalt. Dan kun je dat extra deel geven op het podium. Ik heb alle kandidaten ook een keertje laten mee-optreden tijdens mijn clubtour. Staan ze daar opeens voor een bomvolle zaal: de beste leerschool!”

Ze vervolgt: „Het is belangrijk dat kandidaten zich comfortabel voelen bij wat ze zingen. Je kunt ze van alles opleggen, maar ze moeten het wél voelen! Daarom wil ik weten wat zij verwachten, voelen, bij welke nummers ze zich lekker voelen. Ik geef ze veel inspraak.”