Nederland gaat met het lied ‘Ik Ben Verliefd Shalali’ naar het Eurovisie Songfestival in Oslo, in mei van volgend jaar. Het lied werd vandaag gepresenteerd door Pierre Kartner. Hij schreef de Nederlandse inzending in twee uurtjes.

,,Vorige week zondag, ik had niks te doen, ging ik achter mijn piano zitten”, vertelt de succesvolle muzikant. ,,En twee uur later was ik klaar. Bij de muziek die ik speelde, kwam bijna als vanzelf een tekst.” ‘Ik Ben Verliefd Shalali’ heeft twee bruggetjes en moduleert naar een finale.
,,Als het goed lukt, zit de hele zaal aan het eind mee te klappen”, voorspelt Kartner. Zelf is de Brabander tevreden over het nummer.

Kartner, die als Vader Abraham enkele grote hits scoorde, heeft niet overwogen om meer liedjes te schrijven en daaruit te selecteren. ,,Nee”, zegt hij. ,,Ik ben gaan zitten met het Songfestival in mijn achterhoofd, maar het moest niet teveel Songfestival worden. Het moet een nummer zijn waarvan iedereen denkt: Waar heb ik dat eerder gehoord?”

Zelf heeft hij het over een typisch Pierre Kartner-nummer. ,,Ik heb het zo geschreven dat de uitvoerende artiest er nog alle kanten mee op kan. Die moet er een persoonlijke invulling aan kunnen geven. Het kan swingend worden, maar dit kan ook door een rapper worden vertolkt.”

‘Ik Ben Verliefd Shalali’ werd gepresenteerd onder de massale belangstelling van de pers, tijdens het radioprogramma Gouden Uren. In de versie van Kartner is ‘Ik Ben Verliefd Shalali’ een klassieke, maar vrolijke smartlap met een vleugje reggae. Helemaal Tros. Heel Europa komt langs in de tekst. Meedeinen in Oslo lijkt inderdaad onontkoombaar.

Zes artiesten zullen meedoen aan de Nederlandse voorselectie. Volgende maand worden die namen bekendgemaakt. Op 7 februari volgt dan het Nationaal Songfestival. ,,Het worden uiteenlopende versies van het nummer”, vervolgde Maas. ,,Ik hoop maar dat er een hardrock versie tussenzit, maar ook een Marianne Weber-versie. Benieuwd zou ik zijn naar een Tiesto-versie van een Pierre Kartner-nummer.”

Vader Abraham / Pierre Kartner boeken ? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.