De publiekslieveling van het Nationaal Songfestival gaat onverminderd door. Vinzzent staat niet in Oslo, maar heeft veel aan zijn avontuur overgehouden. Hij werkt aan een Spaanstalige versie van Ik Ben Verliefd Sha-la-lie, met hulp van ’Vader Abraham’ Pierre Kartner.

„Ik ben apetrots dat ik met ruime voorsprong de publieksprijs heb gepakt”, vertelt de Brabander. „De aanvragen voor optredens stromen binnen. Zoiets heb ik niet eerder meegemaakt. Ik was erg teleurgesteld dat ik het ticket voor Oslo niet heb binnen gehaald, maar de kans om voor een publiek van twee miljoen mensen op te treden krijg je niet dagelijks.”

Het Nationaal Songfestival is vandaag exact drie maanden geleden. „Het gaat het hartstikke goed”, zegt Vinzzent. Enkele weken lang leefde de zanger in de roes dat hij kans maakte voor Nederland deel te nemen aan het Songfestival. „Nog steeds denk ik dat we iets moois hebben neergezet. We hebben Ik Ben Verliefd Sha-la-lie een tikje temperament gegeven, beetje zuidelijk. Daarmee hoopte ik het vooroordeel van het lied weg te halen en te winnen. Daarvoor had ik drie weken de tijd. Zowel financieel als emotioneel heb ik er alles in gestopt om het zo goed mogelijk neer te zetten.”

Na afloop van het Nationaal Songfestival probeerde songfestivallegende Johnny Logan de teleurstelling van Vinzzent weg te poetsen. „Hij zei: ’Het Nederlandse lied is waardeloos, man. Je hebt er nog iets van gemaakt. Doe hier je voordeel mee en wees blij dat je niet naar Oslo hoeft’.”

De Brabander vindt, in tegenstelling tot Johnny Logan, Ik Ben Verliefd Sha-la-lie geen waardeloos nummer. Sterker nog, behalve dat de publiekslieveling de afgelopen week de laatste hand legde aan het swingende Allerliefste, is Vinzzent ook al enige tijd bezig met een Spaanstalige versie van de Nederlandse Songfestivalinzending. „De komende week wordt daar de laatste hand aan gelegd”, zegt de zanger die al jarenlang gelukkig samenwoont met zijn lieve vriendin Priscilla. Pierre Kartner boort inmiddels zijn connecties in Mexico en Spanje aan om de Spaanstalige versie van Vinzzent daar op de markt te brengen.

„Pierre Kartner zei me: ’Je moet er echt wat mee doen, Vinzzent. Dit is een kans die je moet pakken.’ En hij heeft gelijk, want bij elk optreden wordt er gevraagd wanneer de Spaanse Sha-la-lie uitkomt. Op dit moment leggen we er de laatste hand aan. Nog deze maand hoop ik hem aan Vader Abraham te presenteren, zodat hij zijn oordeel erover kan uitspreken. En dan kan-ie in Nederland worden uitgebracht.”

Het lijkt alsof Vinzzent in een luxe positie zit. In Nederland heeft de zanger met het liedje Dromendans een hit in de top twintig. En vandaag verschijnt zijn nieuwe single Allerliefste, een opgewekte meezinger. Het publiek gaf hem vleugels om snel door te pakken. Allerliefste is een cover is van een liedje dat drie jaar geleden met succes meedeed aan de Zweedse voorronde van het Eurovisie Songfestival. Het won niet, maar was net als Vinzzent dit jaar in ons land, de grote publieksfavoriet en werd een joekel van een hit.

Het was publiek dat hem de kracht gaf om daar allemaal mee door te gaan. „Ik ben trots op mijn nieuwe single”, besluit hij. „Het is een topnummer. Al bij de eerste tonen wist ik: dit is een nummer voor mij. Maar daar heb ik wel voor moeten vechten, want niet iedereen stond te trappelen om het uit te brengen. Ik was er nooit tegenaan gelopen als ik niet mee had gedaan aan het Nationaal Songfestival. Maar ik weet zeker dat ik spijt had gehad als ik er niets mee had gedaan.”

Vinzzent en/of Vader Abraham boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron:telegraaf