Bolle Jan, de vader van Rene Froger, is vandaag in het ziekenhuis overleden.

De moeder van de Amsterdamse zanger overleed in april. Bolle Jan lag al geruime tijd in het ziekenhuis en werd meerdere malen geopereerd. Volgens een verklaring is hij om half vijf maandagmiddag ingeslapen terwijl hij was ’omringd door zijn geliefde familie’. Op 4 mei werd Jan Froger opgenomen met een buikvliesontsteking. Na enkele operaties werd hij kunstmatig in slaap gehouden op de intensive care-afdeling van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in de hoofdstad. Zijn situatie verslechterde de afgelopen dagen.

De familie zegt in een verklaring dankbaar te zijn voor de goede zorg die Jan Froger heeft ontvangen in het ziekenhuis. De Frogers vragen de media hen voorlopig met rust te laten om dit tweede verlies in korte tijd te verwerken.

Wanneer de afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

Jan Froger is in Amsterdam zeer bekend als eigenaar van Café Bolle Jan. De kroeg is sinds de jaren zeventig een begrip onder het hoofdstedelijk uitgaanspubliek. René begon zijn zangcarrière in het café van zijn vader.

Met zijn vrouw Mien vormde Jan jarenlang het zangduo Jan en Mien. Verschillende singles maakte het tweetal waarvan Kleine blonde Mariandel, Tranen op Schiphol en De zuiderwind de bekendste zijn. Jan Froger werkte samen met andere bekende Amsterdamse artiesten als Johnny Jordaan en Willy Alberti. Op zijn website schrijft Jan dat zijn dochter Nancy nu het familiebedrijf voortzet. “Accordeon speel ik nog steeds, nu voor mijn eigen plezier”, zo schreef hij destijds op de website.