Op maar liefst 151 meter hoogte, met Rotterdam aan zijn voeten en een stevige bries in zijn nek, heeft Roel van Velzen zojuist zijn nieuwe album The Rush of Life de wijde wereld ingestuurd. Voor slechts vijftig prijswinnaars gaf hij vanmiddag een uniek concert, bovenop het dak van de Delfste Poort.

Dat dak, slechts bereikbaar via een eng, smal trappetje, bood maar net genoeg plek voor Roel, zijn band, de prijswinnaars en de beveiligers van het gebouw van Nationale-Nederlanden. Maar zij die er bij waren prezen zich gelukkig. Nooit eerder mocht een artiest op deze bijzondere locatie een concert geven.

Niet alleen de bezoekers van het exclusieve optreden, ook VanVelzen zelf was in de wolken met het slagen van het plan. "Mijn manager Ruud heeft dit bedacht, vervolgens de onmogelijk geachte toestemming geregeld en nu zat het weer ook nog mee. Die kon namelijk alsnog spelbreker worden.”

Het concert duurde uiteindelijk zelfs langer dan het maximaal toegestane half uur. Ook omdat de Delfste artiest er zelf nog geen genoeg van had.