Jeroen van Inkel is dolblij met zijn terugkeer op Radio Veronica. "Het is een goede match. Een soort een plus een is drie", zegt hij tegen Novum Nieuws. "Ik merk dat dat toch iets is wat goed aanslaat." Maandag begint de 53-jarige dj aan zijn derde termijn bij de zender met Van Inkel in de Middag.

Van Inkel vertrekt voor zijn nieuwe klus na negen jaar bij Q-music. "Ik merkte dat als ik naar het vernieuwde Veronica luisterde het wat meer naar mij toegekomen was", zegt de dj over de zender die zich is gaan richten op een breder publiek. "Het was heel erg gericht op mannen en ik merkte dat dat aan het veranderen was. Dus ik dacht: hé, het Veronica van nu is weer meer het Veronica zoals ik dat zie."

Het afscheid van Q-music ging hem echter niet in de koude kleren zitten. "Ik vond het nogal moeilijk om afscheid te nemen", zegt Van Inkel, die er om die reden voor koos geen officiële afscheidsshow te maken. "Ik heb in mijn carrière veel laatste programma’s gedaan en dat werd altijd best emotioneel."

Fans hoeven echter niet te vrezen dat de dj voortaan een volledig andere koers vaart. "Ik hecht er heel veel waarde aan dat iets heel vertrouwd klinkt voor mensen", zegt Van Inkel, die eerder actief was voor onder meer Radio 538 en Radio Decibel. "We gaan eigenlijk verder waar we gestopt zijn."

Of hij het, net zoals bij Q-music, bijna een decennium volhoudt op Radio Veronica vindt Van Inkel moeilijk te zeggen. "Dat zou zomaar kunnen", aldus de dj. "Ik wil in ieder geval nog heel lang radio blijven maken, omdat ik dat ontzettend leuk vind. Ik wil dat gewoon nog heel lang blijven doen en hopelijk is dat inderdaad zo lang bij Veronica."