Het bericht dat Gordon per direct uit de Toppers stapt, kwam voor mede-Topper Rene Froger als een donderslag bij heldere hemel. Froger, medeoprichter van het zangtrio, wist dat Gordon in zijn maag zat met de vele verhalen over het vertrek, maar dacht dat dat uitgesproken zou worden. Froger reageerde woensdagavond in RTL Boulevard op Gordons vertrek.

"Ik had Gordon vanmiddag nog aan de lijn en hij reageerde ontdaan op het artikel in De Telegraaf", zegt Froger. De krant schreef woensdag dat Gordon al dan niet gedwongen de groep zou moeten verlaten. Ingewijden meldden dat Froger zou vinden dat Gordon niet langer bij het concept van de Toppers paste. "Ik zei tegen hem: blijf rustig. Laten we in oktober even bij elkaar komen en dan bespreken wat we wel en wat we niet gaan doen", vervolgt Froger.

Froger, die aan de wieg van de Toppers stond, zegt Gordons vertrek te betreuren. "Ik vind het gewoon zo jammer dat het op deze manier gebeurd is, via de tv en de kranten." Froger ontkent dat de zangers het met de media op een akkoordje hebben gegooid. "Het is geen opzet geweest, we hebben het Gordon niet onmogelijk gemaakt te blijven."

Het is niet de eerste keer dat de Toppers een lid verliezen. Eind vorig jaar stapte Gerard Joling uit de groep, omdat de spanningen tussen hem en Gordon te hoog opliepen. Joling zou benaderd zijn Gordons plek op te vullen, maar de zanger laat zich woensdag niet uit over een eventuele terugkeer. "We zeggen alleen, ‘zeg nooit nooit’", zegt Jolings manager. "Verder is het afwachten, je weet nooit met wat voor leuk voorstel ze komen."

Volgens de Toppers-manager Benno de Leeuw liegt Joling. "We hebben Gerard nooit benaderd, er is geen enkele artiest benaderd om Gordon op te volgen." Jolings plek werd opgevuld door Jeroen van der Boom. Ook hij is volgens Froger geschrokken van het nieuws. "Ik heb hem net gesproken, hij vindt het ook heel erg."

Over een ding was Froger duidelijk: de Toppers gaan door. Van der Boom, die eerder aangaf te twijfelen over zijn rol binnen de groep, blijft volgens zijn collega-Topper aan boord. En de twee gaan op zoek naar een vervanger. "Volgende week gaan we met Jeroen en René om de tafel zitten", zegt Benno de Leeuw. "Dan gaan we een lijstje met gegadigden maken."

Froger stak zijn ex-collega woensdagavond een hart onder de riem. "Gordon, er is echt wel een leven na de Toppers."

Rene Froger Boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.