Het succes lijkt niet op te kunnen voor succeszangeres Caro Emerald, die een geweldig jaar 2010 beleefde. Binnen iets meer dan een jaar heeft haar debuutalbum ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ al de vijfmaal platina status bereikt.

In ongeveer twaalf maanden tijd is de CD 254.000 maal over de toonbank gegaan. “Niet normaal,” reageert de 29-jarige zangeres. “Als het van de dokter mocht, zou ik het van vreugde uitschreeuwen.”

‘Deleted scenes from the cutting room floor’, de best verkochte CD van 2010, staat al 53 weken in de ‘Album Top 100’, waarvan dertig op de eerste plaats. Slechts één week was het album niet terug te vinden in de top vijf.

Vorig jaar beleefde Caro Emerald haar grote doorbraak. Ze kreeg platina in Polen, werd veel gedraaid in Italië en de prijzen waren niet aan te slepen. Zo kreeg ze onder meer een ‘Edison’, de ‘3FM mega award’ en de ‘Popprijs’. Daarnaast verbrak ze met de dertig weken bovenaan de ‘Album Top 100’ met ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ het recordaantal weken bovenaan van Michael Jackson’s ‘Thriller’.

Momenteel moet Caro Emerald het rustig aan doen, aangezien een poliep van haar stembanden is verwijderd. Ter gelegenheid van de vijfmaal platina status van haar debuut, verschijnt er binnenkort een speciale editie van de single ‘Stuck’, die in de zestien weken tot nu toe niet verder kwam dan de 28ste plaats in de ‘Single Top 100’. Op de ‘Caro Emerald – Stuck deluxe EP’ zullen ook nog vijf bonustracks komen te staan.

Caro Emerald boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Bron: Shownu.nl