Maandagavond is in het Zaantheater in Zaandam ‘Volendam de Musical’ in première gegaan. Het was een drukte van een jewelste op de rode loper, waar filmploegen en fotografen elkaar verdrongen om een glimp op te vangen van bekend Nederland.

In het toneelstuk staan veel nummers uit Volendam centraal, die door de musicalsterren worden gezongen. Zo komen onder andere ‘Als de morgen is gekomen’ en ‘Vrienden voor het leven’ van Jan Smit, ‘Kijk omhoog’ en ‘Rosanne’ van Nick & Simon, ‘Sailing home’ van Piet Veerman en  ‘Mon Amour’ van BZN voorbij.

In de musical die over het wereldberoemde vissersdorp gaat, speelt musicalster Maaike Widdershoven één van de hoofdrollen. De 41-jarige actrice stond gewoon op het toneel, ondanks dat zij vorige week met spoed geopereerd moest worden wegens een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Ylva Wichers Schreur, één van de hoofdrolspelers, vertelde aan Sterren.nl dat zij het publiek in de zaal geweldig vond en dat het al met al een geslaagde avond was!

Er waren veel BN’ers aanwezig, maar veel bekende Volendammers lieten de première aan zich voorbij gaan. Dit tot onbegrip van Jan Keizer. De voormalige BZN-zanger heeft begrip voor Jan Smit, die net vader is geworden. "Maar waar is de rest?"