Presentator Willie Oosterhuis, een van de boegbeelden van het Nederlandse smartlappengenre, gaat geen programma’s maken voor de TROS. Dat meldde een woordvoerster van die omroep dinsdag.

Oosterhuis werd maandag bij regiozender RTV Oost de laan uitgestuurd, omdat hij werkt aan het opzetten van een eigen tv-station. De bazen van RTV Oost vinden dat “een concurrerend initiatief”.

Oosterhuis geniet landelijke bekendheid door de piratenfestivals die hij overal in het land presenteert. Bij RTV Oost presenteert hij al enige tijd het muziekprogramma De Regiotap, waarin piratenmuziek in de schijnwerpers wordt geplaatst. Niet alleen werkt Oosterhuis aan een eigen tv-zender, er werd ook gesuggereerd dat hij met De Regiotap onderdak zou kunnen krijgen op het TROS-themakanaal Sterren.nl.

Volgens de TROS-zegsvrouw is daar geen sprake van. “Als Oosterhuis inderdaad met een eigen zender komt ,spelen wij met de gedachte om programma’s, of onderdelen daaruit, van hem af te nemen voor Sterren.nl. Ook het archief van De Regiotap wordt in dat geval gebruikt voor onze uitzendingen.”

Willie Oosterhuis boekt u bij Twilight Entertainment