X Factor gaat in sneltreinvaart door zijn kandidaten heen. Er worden er vanavond twee weggestuurd, morgen wordt er één tot winnaar gekroond. Het publiek heeft het voor het zeggen, de jury staat ’buitenspel’. Maaike: "Ik ben een beetje bang voor de fans van Dony en Jaap."

Deelnemer Dony lijkt het meest relaxed. "Ik ben een man die goes with the flow. Ik heb nooit het idee gehad om zover te komen”, zegt Dony. „Mijn deelname is ook begonnen als grapje. Het is hard gegaan." De ’Nederlandse Paul Potts’ was bijna vier maanden geleden de eerste kandidaat te zien in de allereerste aflevering. Hij blies de jury van hun sokken met zijn stem. Dony kan, na een klein dipje, de cirkel rondmaken door ook de laatste te zijn die we dit seizoen bij X Factor zien. "Ik wil goed zingen vanavond. Mocht ik er uitgaan, heb ik een mooie afsluiter voor de fans. De finale winnen is nog beter, haha."

Aan de vooravond van de halve finale is ook Kelvin X Factor  rustig. "Ik wil laten zien dat ik muzikaal ben en kan verrassen. Over mij is nooit gezegd dat ik een winnaar kan worden. Dus heb ik niets te verliezen. De regisseur zei tegen mij: ’Jim, van de eerste Idols, heeft ook vier keer in de sing-off gestaan voor hij de finale haalde’. Ik heb altijd geleerd dat degene met de grootste wil het verst kan komen. Ieder van ons kan in de finale staan."

Maaike doet er nog een schepje bovenop: "Kelvin wordt, denk ik, onderschat. Dat heb ik ook over mezelf gehoord. Mensen dachten dat ik er na drie liveshows uit zou liggen. Tot ik een paar weken geleden Son of a Preacher Man ging doen. Toen dachten mensen ’wat is er gebeurd met Maaike?’ Ik denk dat ik trots mag zijn. Ik heb één keer in de herkansing gestaan, Kelvin drie keer. Dat zegt niks. Maar ik ben wel een beetje bang voor de fans van Dony en Jaap."

De gedoodverfde favoriet Jaap, ziet de finale met vertrouwen tegemoet. "Als ik het goed doe vanavond, denk ik wel dat ik het verdien. Het gaat er nu om wie het het beste doet. De X Factor kan niemand definiëren. Als je zegt zang, er leuk uitzien en de performance… Ik weet niet wie van ons vieren dan gekozen zou moeten worden."

X Factor kandidaten boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:telegraaf