Kristel Verbeke en Karen Damen willen er álles aan doen om hun nieuwe collega, die wordt gezocht in K2 zoekt K3, een warm welkom te geven.

De twee zwaaiden vorige maand hun goede vriendin Kathleen Aerts, die na tien jaar de groep verliet, uit. De band met haar was niet zuiver professioneel: de meiden vierden hun verjaardagen en vakanties zelfs samen. „We zoeken een opvolgster, geen vervangster”, zegt de roodharige Karen. „Kathleen is namelijk niet te vervangen.”

„Binnen K3 hebben we door de jaren heen allemaal zo onze ’taakjes’ gekregen”, zegt Kristel over de situatie zoals die in de loop van de jaren was gegroeid. „Ik heb een beetje de moederrol en ik ben degene die dingen regelt. Ik zorg dat iedereen zijn teksten kent en op tijd is en zo.”

En over haar collega: „Karen zorgt voor de gezelligheid en de schwung. Het mooie aan haar is dat ze altijd positief blijft, óók op moeilijke momenten.”

Ze verwacht dat de nieuweling zich snel op haar gemak zal voelen. „Als je onze eigenschappen combineert, denken wij dat een nieuw meisje zich wel snel op haar gemak zal voelen.”

Karen: „Daarbij gaan we daar ook snel privé wat mee ondernemen. Ik kan me voorstellen dat we bijvoorbeeld een barbecue organiseren zodat ze onze families ook meteen leert kennen.”

Met K2 zoekt K3-jurylid Patty Brard hebben Karen en Kristel een bijzondere band. In het begin van hun carrière was K3 voor het eerst op de Nederlandse tv te zien in een programma van de Luv’-zangeres. „Patty is een heel sterke madam”, meent Karen. „Zij kent het klappen van de zweep. Ze weet hoe het is om met drie vrouwen in een busje te zitten of in de make-up. Patty weet dus dat het meer is dan alleen maar optreden. Daarom is ze een heel geschikt jurylid.”

Kristel vult aan: „Ze is zo een beetje de über-moeder van de meidengroepen. Naar ons toe merk je dat ook wel een beetje. Ze slaat bijvoorbeeld dikwijls even haar armen om ons heen. Haar jurycommentaren zijn rechttoe, rechtaan, maar daar houden wij wel van. We hopen dat de kandidaten zich er niet door gekwetst zullen voelen, maar er wat mee doen.”

Met pijn in het hart: „Het is Kathleens beslissing om te stoppen met K3 en die beslissing respecteren we. Karen en ik hebben er in ieder geval het grootste vertrouwen in dat we een waardig opvolgster voor Kathleen zullen vinden. K3 is voor ons als een kindje en dat zullen we altijd samen blijven koesteren.”