Waylon is zo in de wolken, dat hij speciaal voor zijn ‘snuffelbuffel’ een lied zingt in zijn theatertour. De 30-jarige zanger leidde het nummer A song for you in door aan het publiek te vragen: ‘wie is er verliefd?’, om zelf vol overgave zijn hand in de lucht te steken. "Ik denk dat ik voor het eerst in mijn leven écht verliefd ben."
 
De koosnaampjes die hij en zijn geliefde, een redactrice van een tijdschrift, voor elkaar hebben was wel heel zoet. Maar Waylon komt ermee weg. Door tegenover een licht misselijkmakend momentje (tenminste, voor mensen met sluimerend liefdesverdriet) een bijna on-Nederlands goede show neer te zetten.

In Nothing to Lose, gisteravond in De Kleine Komedie in Amsterdam, nam de zanger de zaal mee op een ’muzikale reis’. Vanaf zijn jeugd in Apeldoorn, met nummers van zijn vriend en leermeester Waylon Jennings, Lionel Richie, Michael Jackson, The Rolling Stones, Elvis Presley, The Beatles, en zelfs André Hazes: Zeg maar niets meer. Amsterdam, zwaaien met die handen.

Waylon en zijn acht muzikanten kregen de zaal aan het dansen, zingen en dromen. Iets waar de zanger graag over praat. Zijn ex-vrouw, met wie hij een zoontje heeft, ging voor hem staan en zei: ’wordt het niet eens tijd je droom op te geven’. Als onderdeel in zijn show vroeg hij iedereen zijn of haar droom op een kaartje in te vullen. Die hij daarna heel slim gebruikte door ze voor te lezen en met zijn publiek te praten.

Verhalen over het bereken van zijn nulpunt, op zoek naar het kleine jochie in zichzelf, seks, drugs en rock ‘n’ roll, Waylon gooide alle registers open en voegde daar zelfs nog komische noten aan toe. Gerard Joling, die zijn accu aan het opladen is, was speciaal voor zijn vriend naar Amsterdam getogen. Hij beloonde Waylons grappen met zijn kenmerkend gierende: hu hu huuuuu.

Waylon sloot de avond af met zijn grootste hit Wicked Ways. Hij bedankte zijn publiek. En hij kan ook bedanken: zijn ouders voor zijn muzikale opvoeding, zijn ex-vrouw die hem een duw in de goede richting gaf, zijn dieptepunten waar hij sterker uit kwam, Holland’s Got Talent, waar hij contractloos tweede werd, en zijn nieuwe vriendin die hem blij maakt…

Eén minpunt: de te casual kledingkeuze van de zanger. Het hoort misschien bij het imago van Waylon, als iemand daar over heeft nagedacht, maar het doet afbreuk aan de show die hij draagt.

Waylon boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:telegraaf