Waylon heeft een heftige periode achter de rug, waarna hij op zoek ging naar zichzelf. "Ik heb door die zoektocht naar mezelf ontdekt dat ik best wel behoefte heb aan simpele dingen", vertelt de zanger aan het AD.

"Een wandelingetje met onze hond Momo bijvoorbeeld", vertelt de 33-jarige Waylon. "Lekker gewoon in mijn huisje zijn met mijn vriendin, een muffin eten, daar geniet ik van. Dat huiselijke heb ik nooit zo gehad, maar ik ben er nu supergelukkig mee."

Waylon voelde zich niet goed na zijn tweede cd After All, die twee jaar geleden uitkwam. "Ik had het gevoel dat mensen om me heen hun zakken wilden vullen en niets gaven om mijn muziek. Heel frustrerend."

Nu heeft de zanger weer grote plannen voor de toekomst. Zo wil hij ooit op een boerderij gaan wonen met zijn vriendin. Met kinderen zijn ze nog niet echt bezig. "We zijn nog jong, laten we eerst zorgen dat we vaste grond onder onze voeten hebben. En daarbij, kinderen laten zich niet plannen."

Ook wil Waylon graag meedoen met het Eurovisie Songfestival. "Maar dan op mijn manier. Ik ben net zo eigenwijs als Anouk, dus ik wil geen voorronde, geen talentenjacht, gewoon een liedje waar we het mee gaan doen." Hij heeft nog niet met de TROS gesproken. "Maar er wordt wel eens een balletje opgegooid. Laat ik het zo zeggen: ik sta er zeker voor open."

Het verhaal van Patricia Paay, dat zij met Waylon het bed heeft gedeeld, is volgens de zanger een ‘zinloze, nietszeggende roddel’. "Ik heb er smakelijk om gelachen, maar ik had helemaal niet de behoefte om daar op te reageren. Mensen moeten maar geloven wat ze willen geloven."