De finale van Holland’s Got Talent gaat vrijdag tussen tenor Alberto, dansgroep Groove Kings, de jonge ’rockchick’ Tessa, de dansers van Psionics, gitaarvirtuoos Lars en Annie-vertolkster Maxime.

Het kan de vliegende start betekenen van een carrière, weet zanger Waylon, die vorig jaar tweede werd. Dankzij goede vriendin én Idols-winnares Nikki…

„Ik ken haar al jaren. Ze belde ze me en zei ’het wordt een keer tijd voor je, dus ik heb je opgegeven voor een nieuw programma!’ En dus stond ik een paar weken later voor de driekoppige jury…”, vertelt de 28-jarige zanger.

Uiteindelijk werd Waylon tweede achter slangenmeisje Daniëlle Bubberman. „Na de finale kreeg ik van de makers een contract aangeboden, maar dat heb ik niet getekend. Het voelde niet goed.”

Na de show mocht de zanger zes maanden niets uitbrengen. „Maar ik heb niet stilgezeten hoor. Ik ben vooral bezig geweest met het maken en opzetten van verschillende plannen zoals het opnemen van mijn eigen album.”

Voor de opnames reisde Waylon af naar Engeland waar hij samenwerkte met een producer die eerder werkte voor James Morrison en Yusuf Islam (voorheen Cat Stevens). „We hebben heel brutaal twee demo’s opgestuurd naar Engeland”, vertelt Waylon glunderend. „Ik ben op uitnodiging van de producers een week naar Londen gegaan. Het klikte goed met het team en dus besloten we een album op te nemen. Begin volgende maand komt mijn eerste single uit. Het album volgt na de zomer.”

„De beste tip die ik gekregen heb? Dat ik vooral dicht bij mezelf moet blijven. En ik denk dat ik daar tot nu toe heel goed in ben geslaagd.”

Waylon boekt u bij Twilight Entertainment