De nieuwe single van Jan Smit, getiteld ‘Altijd Daar’, komt vandaag direct op nummer 1 binnen in de single Top 100. Daarmee komt voor de Volendammer de teller op maar liefst 16 nummer 1 hits in Nederland te staan.

 Het nummer is de opvolger van het duet met Gerard Joling, getiteld Echte Vrienden, dat afgelopen zomer eveneens op nummer 1 binnenkwam in de single Top 100. Beide hits zijn terug te vinden op het nieuwe, met goud bekroonde album Vrienden.

Jan Smit is in ieder geval erg blij met het succes van zijn nieuwe album. Hij laat op Twitter weten ‘#SUPERTROTS’ te zijn.

In het kader van zijn 15-jarig jubileum zal Jan 5 concerten in oktober in de Rotterdamse Ahoy geven. En feestelijk zal het zeker worden, want tijdens de concerten zal een flink aantal van zijn vrienden uit de muziekwereld te gast zijn. Natuurlijk Nick & Simon erbij. Maar ook Gerard Joling, Yes-R en Damaru (Ik Heb Een Tuintje In Mijn Hart) zijn van de partij.

“Zo’n jubileum vier je natuurlijk maar één keer en dan moet je het ook goed doen. Ik heb er ontzettend veel zin in en ik ben supertrots dat ik dit allemaal kan doen”, zegt Jan.

Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 oktober zijn reeds uitverkocht. Voor het optreden op zaterdag 20 oktober en het middagconcert op zondag 21 oktober zijn nog kaarten beschikbaar.