De herhaling van het programma Waar is de Mol?, waarin presentator Johnny de Mol met Frans Bauer naar Texel gaat, is ook in de herhaling een groot succes. De uitzending op woensdagavond trok meer dan één miljoen kijkers.

In de aflevering van Waar is de Mol? is te zien hoe Johnny zijn reisgenoot thuis in Fijnaart oppikt met een oranje oldtimer en caravan uit de jaren zestig.

‘Eiland met zestien schapen’
Vervolgens gaat het naar Texel, waar Frans nog nooit is geweest, maar altijd al naartoe heeft willen gaan. "Ik ben nooit verder gekomen dan Den Helder, waar je de boot ziet vertrekken. Ik stel me Texel voor als een idyllisch eiland, met zestien schapen, één schapenhoeder en heel veel rust."

Valt dat even tegen. De camping waar de zanger en presentator neerstrijken, staat vol met toeristen die de twee meteen herkennen. Ook trekken Frans en Johnny veel bekijks als ze op de tandem naar Fonteinsnol fietsen. Hoog tijd voor een vermomming, waarna de twee met pruik en opplaksnor als twee Duitsers over de plaatselijke markt struinen.

De aflevering was voor het eerst te zien in 2012.