De Amerikaanse zangeres Whitney Houston is zaterdag in Los Angeles op 48-jarige leeftijd in haar hotelkamer overleden. Dat heeft haar publiciteitsagent Kristen Foster zaterdag bekendgemaakt. Op het eerste gezicht lijkt de dood van Houston geen misdrijf, meldde de politie zaterdag.

Om vijf minuten voor vier ’s middags is Whitney Houston dood verklaard in het Beverly Hilton hotel”, aldus de zegsman.

De politie kreeg een noodoproep van iemand uit het gezelschap van Houston. Ze werd door de hulpdiensten aangetroffen op de vloer van haar hotelkamer op de vierde verdieping, terwijl ze werd gereanimeerd. CNN meldde dat Houston zou zijn gevonden door haar lijfwacht. De doodsoorzaak is niet naar buiten gebracht.

Volgens de woordvoerder is het lichaam van Houston inmiddels geïdentificeerd door vrienden en familie en zijn haar naasten geïnformeerd. De politie doet nog wel onderzoek naar de dood van de popster.

Houston was in Los Angeles voor de uitreiking van de Grammy Awards, de belangrijkste prijs in de muziekindustrie. De festiviteiten rond de prijsuitreiking zullen zondagavond waarschijnlijk in het teken staan van haar dood.

Whitney Houston is bekend van hits als I Will Always Love You en I Wanna Dance With Somebody. Ze speelde ook de hoofdrol in de film The Bodyguard met Kevin Costner. Haar muziek stond in de jaren ’80 en ’90 wereldwijd hoog in de hitlijsten. Alleen al in de Verenigde Staten verkocht ze meer dan 55 miljoen platen. Ze scoorde daar zeven keer een nummer 1-hit op rij. In totaal gingen 170 miljoen platen over de toonbank.

De zangeres won meerdere Grammy’s, belangrijke prijzen in de muzieksector. Ze sleepte ook Emmy’s en Billboard Music Awards in de wacht. Ze stond bekend als ‘The Voice’ (De Stem).

Houston was niet alleen bekend om haar muziek, maar ook om haar tumultueuze relatie met Bobby Brown en haar drugsgebruik. Voor haar drugsproblemen werd ze recent nog behandeld. Ze werkte op het moment aan opnamen voor de film Sparkle. Het was voor het eerst dat ze weer aan de slag ging voor een film sinds haar rol in de film The Preacher’s Wife uit 1996.

De zangeres werd geboren op 9 augustus 1963. Haar moeder is zangeres Cissy Houston, haar tante is Dionne Warwick. Whitney begon met zingen in de kerk en hield dan ook van gospel. Voordat ze doorbrak, werkte ze als model.