‘The Mask’ in de zoektocht naar De nieuwe Uri Geller houdt de gemoederen in Nederland flink bezig. De Telegraaflezers speculeren massaal over de ware identiteit van de man achter het duistere masker…Eén lezer weet het zeker: „Het is Hayashi uit het vorige seizoen!”

Anderen denken dat Rasti Rostelli achter het masker schuilgaat. Aanneembaar, omdat zijn carrière wel een nieuwe impuls kan gebruiken… Ook wordt illusionist Hans Klok getipt. Dat zou een grote verrassing zijn, omdat onze Hans nog niet eerdere zijn ’telepathische talenten’ heeft getoond.

Bij sommige lezers lijkt de fantasie echter op hol te slaan. Frans Bauer, Gerard Joling en Gordon worden genoemd. Frans is, met Bananasplit, de laatste tijd wel in voor een goede grap… Maar of hij het is die op deze wijze Patty Brard weet te verbazen, valt te betwijfelen. En Geer en Goor? Die hadden hun mond allang voorbij gepraat!

Een andere mogelijkheid is dat het om de finalist Hayashi van vorig jaar gaat. Zou hij soms revanche willen nemen voor zijn verlies? Hij deed ook al met de Duitse zoektocht mee, dus waarom geen derde keer? Zijn fans weten echter zeker dat het niet om hun held gaat. Op een aan hem gewijde Hyves-pagina beloven ze The Mask donderdag definitief te ontmaskeren…

x Wie de man achter The Mask ook is, een ding staat vast: De PR-machine van SBS draait op volle toeren. En dat is hard nodig, want afgelopen vrijdag werd de zoektocht naar De nieuwe Uri Geller, dat door 1 miljoen mensen werd bekeken, ruimschoots door X Factor verslagen; anderhalf miljoen mensen stemden af op RTL 4.