Ik ben verliefd (Sha-la-lie). Zondagavond wordt bekend welke beginnende Nederlandse act dat nummer zal vertolken op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Tijdens het Nationaal Songfestival, live uitgezonden op Nederland 1, brengen vijf artiesten een eigen versie van het nummer dat Pierre Kartner speciaal voor het Europese liedjesevenement schreef. Een vakjury en het studiopubliek bepalen wie er namens Nederland in mei naar Oslo afreist.

De TROS, de omroep die het Nationaal Songfestival organiseert, vroeg vijf Nederlandse sterren om een relatief onbekende, beginnende artiest naar voren te schuiven. Frans Bauer presenteert zijn meidengroep Loekz, Marianne Weber zet zangeres Sieneke (17) in, Marlous (21) is de troef van Corry Konings, Grad Damen gelooft in de winst voor Vinzzent (33) en Albert West wil dat Peggy Mays (20) ons land vertegenwoordigt in Oslo.

Het Nationaal Songfestival is zondag tussen 21.20 en 22.45 uur live te zien bij de TROS. Yolanthe Cabau van Kasbergen neemt de presentatie op zich.

De finale van het Eurovisiesongfestival heeft – na twee halve finales op 25 en 27 mei – plaats op zaterdag 29 mei in de Noorse hoofdstad Oslo.

Sieneke , Marlous Oosting, Vinzzent of Peggy Mays Boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.