Wolter Kroes is ontsnapt aan een rolstoel. De zanger, die vorige week in Oostenrijk een skiongeluk kreeg, vertelt vanaf zijn eigen bank in Westzaan: „Mijn been is op zes plaatsen gebroken. Volgens de arts in Oostenrijk was het een wonder dat mijn zenuwen niet zijn geraakt en dat al mijn bloedvaten nog heel waren. Anders had ik de rest van mijn leven geen gevoel meer in mijn been gehad.”

Wolter en zijn vrouw Tessa beschrijven hun vakantie als een hel. Tessa: „We kwamen op maandagvond in Oostenrijk aan en Wolter belde dinsdagochtend al vanaf de piste dat het mis was. We hebben geen dag kunnen genieten.”

De zanger was blij dat zijn broer Jeroen op het moment van het ongeluk bij hem was. „Ik belandde met mijn ski in een soort papsneeuw en draaide om mijn as terwijl mijn been bleef staan. Ik voelde de botten over elkaar glijden. Mijn broer is sportinstructeur en heeft zich over mij ontfermd. Het duurde driekwartier voordat de banaan kwam om mij naar beneden te vervoeren. Ik heb nog nooit zoveel pijn gehad.”

Wolter werd drie uur lang geopereerd. „Ik heb een breuk onder mijn knie en vijf breuken bij mijn enkel. Ook hebben ze twee gescheurde spieren geprobeerd te herstellen. In totaal heb ik zes dagen in het ziekenhuis gelegen.”

Tessa vertelt: „De kerst is volledig aan ons voorbij gegaan. Helemaal omdat ons zoontje Thomas ook nog ziek werd. Hij had een middenoorontsteking én een virus opgelopen. Nadat hij medicijnen kreeg, knapte hij gelukkig snel op. Het kerstdiner hebben we in de snackbar gehouden.”

Wolter en Tessa zijn dolblij dat ze nu weer thuis zijn. „Ik moet voorlopig rustig aan doen. Volgende week gaan we kijken wat de artsen hier zeggen. Ik wil over een week of twee het podium weer op. Maar wat niet kan, dat kan niet”, realiseert Wolter zich.

Tessa lacht: „Eigenlijk zijn we na deze rottijd heel hard toe aan vakantie!”

Wolter Kroes boekt u bij Twilight Entertainment