Het Brabantse zangduo De Deurzakkers, al decennialang verantwoordelijk voor onvervalste carnavalskrakers, had dit jaar te kampen met een ‘writer’s block’.

De Deurzakkers hadden dit jaar te kampen met een ‘writer’s block’ Ads door Google Willem van Schijndel en Clemens van Bracht werkten ooit samen in een platenwinkel in Den Bosch en veroverden begin jaren ’70 het zuiden met de eerste carnavalshit ‘Zak ’s lekker door’.

Verder stond Van Schijndel, jarenlang platenplugger in Hilversum, aan de basis van het succes van Guus Meeuwis en de internationale doorbraak van de Hermes Houseband. Dit jaar echter wilde het maar niet lukken, zo blijkt vanavond in Profiel.

Daags na carnaval schetst Fons de Poel in Profiel het leven en de carrière van De Deurzakkers. "Mijn oren zijn het belangrijkste instrument dat God mij gegeven heeft", zegt Van Schijndel. In het programma ook de commentaren van Guus Meeuwis en schrijver Kluun (Raymond van de Klundert). Profiel wordt vanavond uitgezonden op Nederland 2, om 22.55 uur.

De Deurzakkers boekt u bij Twilight Entertainment