2,1 miljoen mensen zagen Jaap X Factor winnen. Marco Borsato biedt hem een podium. Studio 22 in Hilversum werd volledig afgebroken na zijn optredens. Jaaps geheime wapen zat zaterdagavond op de tribune: vriendin Bo. De winnaar: „Het is héél belangrijk dat ze er was. Daarom kon ik echt losgaan. Ik ben gek op d’r. Ik trek binnenkort bij Bo in.”

Jaap won heel nipt, met 51 procent van de stemmen. De zwangere zus van Jaap, Wibbien, is „extreem trots” op haar broertje. „Het was zo’n klein verschil. Ik dacht: het kan net zo goed Maaike zijn. Ik stond te trillen op mijn benen.” De overwinning betekent een kleine Jaap in de familie; ze gaat haar kindje naar hem vernoemen. „Dat wordt zijn tweede naam.”

Jaap stond vlak voor de uitslag met trillende handen op het grote podium, zijn geliefde Bo handenwringend op de tribune. Ze probeerden elkaars blik nog heel even te vangen. En toen was er de ongekende ontlading. Jaap werd uitgeroepen tot de winnaar van X Factor. Hij vloog vrijwel direct in de armen van Bo en zijn familie.

Bo was ontzettend blij: „Ik ging helemaal uit mijn dak. Dit is een passie die we samen delen.” Jaap: „Ik heb de laatste weken zoveel in de studio van X Factor doorgebracht, heb amper vrienden of familie kunnen zien. Bo is een enorme steun voor me geweest. En bij de finale, ze zag er niet normaal mooi uit.”

De twee hadden eventjes vooral een ’internetrelatie’ via Skype. Jaap: „We spraken elkaar iedere dag.” Zijn geliefde loopt stage op Curaçao, het was daarom maar de vraag ze bij de finale zou zijn. Bo: „Ik was er al een week te laat door de aswolk. Ik wist niet of ze me wilden laten gaan. Nu heb ik weer een week gemist. Ze vinden het hartstikke leuk voor me dus het mocht. Ik heb in de nacht van donderdag op vrijdag een ticket geboekt. Het was eigenlijk een verrassing, maar ik heb het Jaap toch verteld. Hij wilde zelf het kantoor bellen om te vragen of ik naar Nederland mocht komen. Dit heeft hem wel een energy boost gegeven.”

Ze vervolgt: „Ik ga morgen weer naar Curaçao. Dat zal een pijnlijk afscheid worden. Over vier weken ben ik terug. Dan gaan we samenwonen.”

De 25-jarige Jaap glundert: „Ik trek bij haar in. Zij heeft een koophuis, ik een huurhuis. We blijven in Amsterdam wonen. Daar gebeurt veel qua muziek, daar is het te doen.”

Jaap X Factor boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:telegraaf/prive