Xander de Buisonje is blij dat zijn thuissituatie stabiel is wanneer hij volgend jaar de concertreeks Vrienden van Amstel Live presenteert. Vorig jaar beleefde de zanger een mindere periode toen zijn vrouw Sophie vanwege een tumor in het ziekenhuis lag.

"Ik ben absoluut blij dat ik volgend jaar rustiger de concerten van Vrienden van Amstel Live in ga", vertelt Xander voor de camera van Novum Nieuws. "Ik ben vorig jaar geen avond gebleven en meteen als ik klaar was met de auto naar het ziekenhuis gegaan. Ze werd ook geopereerd tijdens de concertreeks, dus dat was gewoon heel heftig."

Niet alleen door verdrietige periodes, ook door gelukkige gebeurtenissen was de 39-jarige zanger er vaak niet met zijn hoofd bij tijdens de jaarlijkse concerten. "Ik heb sowieso altijd wel iets", zegt Xander, die tijdens een eerdere editie vader werd. "Het is dus wel lekker om een rustige Vrienden van Amstel te hebben."

In februari werd bekend dat de tumor in de buikholte van Sophie goedaardig was. Ze liet deze begin dit jaar verwijderen.