Zanger Xander de Buisonje presenteert in januari de zes concerten van De Vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy. Jan Smit, VanVelzen, Novastar, Het Goede Doel en Rowwen Hèze treden op tijdens het muziekspektakel in Rotterdam. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

Op 23, 24, 28, 29, 30 en 31 januari 2010 vindt de twaalfde editie van het evenement plaats. Van het bekende concept, waarbij nationale zangers en zangeressen beurtelings elkaars nummers ten gehoren brengen en met elkaars band optreden, wordt komend jaar afgeweken. De ‘muzikale estafette’ is nu een onderdeel van het programma. Daarnaast spelen muzikanten ook liedjes van nationale en internationale bands die hen inspireren.

Drie van de zes avonden zijn inmiddels uitverkocht.

Begin dit jaar gingen de bierbrouwer en organisator One & Only Productions na elf edities De Vrienden van Amstel LIVE! uit elkaar. De brouwer beheert de naam van het evenement, terwijl het productiebedrijf eigenaar is van het concept. Amstel liet destijds weten het muziekevenement voort te zullen zetten met een nieuw format. One & Only wil in 2010 het bekende concept op een andere locatie en onder een andere naam organiseren.

De Buisonjé treedt als presentator van De Vrienden van Amstel LIVE! in de voetsporen van Manuela Kemp en Ellen ten Damme.

Xander de Buisonje boeken doet  u bij Twilight Entertainment

 

bron:telegraaf