Xander de Buisonje en zijn vrouw Sophie willen ‘wat meer rust in de tent’. "Anders blijft het zo rommelen in mijn hoofd", vertelt de 40-jarige zanger donderdag in het AD.

Xander en Sophie hebben een zwaar jaar achter de rug. Sophie moest begin 2013 onder het mes vanwege een tumor in haar buik, die uiteindelijk goedaardig bleek te zijn. "Onze band is niet sterker geworden", blikt Xander terug op de heftige periode. "Die was al zo sterk, daar heeft zo’n ingrijpende gebeurtenis geen invloed op."

Wel stond Xander ‘even anders in de wereld’. "Maar als alle stof is neergedwarreld probeer je weer alle ballen in de lucht te houden. We hebben met elkaar wel afgesproken dat we wat balletjes gaan wegwerken, wat meer rust in de tent creëren."

Na het heftige afgelopen jaar ligt de focus voor Xander nog meer op zijn gezin. Dat betekent onder meer dat de zanger niet te lang blijft plakken na de Vrienden van Amstel Live. Net als voorgaande jaren praat Xander de concertreeks aan elkaar. "Ik ga bijna alle avonden meteen naar huis. Ik vind het helemaal niet rock-‘n-roll om mijn gezin in de steek te laten, omdat papa aan het werk is."