Xander de Buisonje ziet in zijn nieuwe vriendin Sophie de vrouw met wie hij zich wil settelen. "Ik ben zielsgelukkig met Sophie", vertelt hij zaterdag in De Telegraaf. "Ik kan niet in de toekomst kijken. Maar ik ben nu 35 jaar en mijn intentie is om met Sophie een gezinnetje te stichten."

Hoewel de twee pas sinds januari een stelletje vormen, neemt de zanger de relatie heel serieus. "In deze relatie zit ik zeker niet met een houding van ‘ik zie wel’. Zo gedraag je je als je 20 bent. En zo zien we het gelukkig allebei." Xander en Sophie hebben daarom al na enkele maanden besloten te gaan samenwonen in het huis van de zanger in Amstelveen.

De affaire waardoor zijn geplande huwelijk met presentatrice Wendy van Dijk in 2002 werd afgeblazen, achtervolgt hem nog altijd. "Er zijn mensen die mijn imago van vrouwenverslinder graag in stand willen houden", legt hij uit. "Ach, ik kan het mij ook wel voorstellen; zij weten natuurlijk helemaal niet wat voor ontwikkelingen ik de laatste tijd allemaal heb doorgemaakt. Ik ben nu mezelf."

Inmiddels gaan Xander en zijn ex weer gemoedelijk door één deur. Zo leende hij zijn nummer ‘Foto’s’ aan het nieuwe programma van Wendy, Million Dollar Wedding, dat vorige week zaterdag voor het eerst werd uitgezonden. Hun 5-jarige zoontje Sem is een keer in de twee weken voor vier of vijf dagen bij zijn vader en diens nieuwe vriendin. "En wie weet krijgt hij er straks een speelkameraadje bij", zegt Xander.

Xander de Buisonje boekt u bij Twilight Entertainment