Donderdagochtend overleed volkszanger Albert West in het bijzijn van zijn familie. Een fietsongeluk, dat op 27 mei dit jaar plaatsvond, is hem uiteindelijk fataal geworden.

“Bij het krieken van de dag, juist terwijl de vogels rond het St. Elisabeth Ziekenhuis met hun eerste lied begonnen, sloot “onze Appie” voorgoed de ogen.”

West scoorde hits als ‘Cha-La-La I Need You’, ‘Give A Little Love’ en ‘Amarillo’.

Manager Brigitte Vis: “Vandaag stond er eigenlijk een afspraak in de agenda om over een nieuwe cd te praten. Die droom heeft Albert niet mogen voltooien. Ik kende hem mijn hele leven lang. Hij is al 50 jaar bij ons kantoor betrokken, daar ben ik mee opgegroeid. Hij was een rode draad in mijn leven. Het was een lieve, aardige en betrokken man. Hij had belangstelling voor iedereen, zowel privé als zakelijk.”

In december 2012 raakte Albert eenzijdig verlamd door een ruggenmerginfarct. Maar met zijn positieve energie onderdrukte hij zijn fysieke beperkingen en bleef hij knokken voor een come back.

West laat echtgenote Joke, dochter Josine, schoonzoon Joep Eijkens en drie kleinkinderen Femke (11), Nienke (9) en Liselotte (5) achter.